Tyler Hamilton: "Tuinman bezorgde Armstrong EPO tijdens Tourritten" Sport
Tyler Hamilton: "Tuinman bezorgde Armstrong EPO tijdens Tourritten"
Sport

Tyler Hamilton: "Tuinman bezorgde Armstrong EPO tijdens Tourritten"

Tyler Hamilton heeft alweer een boekje opengedaan over het dopinggebruik van zijn ex-kopman Lance Armstrong. Hamilton, één van de kroongetuigen in het onderzoek naar het dopinggebruik van The Boss, beschrijft in zijn vandaag verschenen boek 'The Secret Race' hoe Armstrong tijdens de Ronde van Frankrijk van 1999, 2000 en 2001 aan EPO geraakte.

Volgens Hamilton had The Boss een heus bevoorradingssysteem voor EPO op poten gezet. Armstrong zou een tuinman met de schuilnaam 'Philippe' betaald hebben om de Tour vanop de moto te volgen met een thermosfles vol EPO, dat de schuilnaam 'Edgar' kreeg. "Wanneer we Edgar nodig hadden, wurmde Philippe zich ongemerkt door de Tourkaravaan om het ons te leveren", aldus Hamilton.

"Toen Lance zijn plan in de keuken uit de doeken deed begon hij echt te glunderen. De Fransen zouden ons de hele dag kunnen doorzoeken, maar ze zouden nooit wat vinden. Philippe kreeg de bijnaam Motorman. Hij had daarvoor een speciaal prepaid mobieltje bij zich."

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties