UCI begrijpt beslissing Rabobank Sport
UCI begrijpt beslissing Rabobank
Sport

UCI begrijpt beslissing Rabobank

De Internationale Wielerunie UCI begrijpt de beslissing van het Nederlandse Rabobank om na zeventien jaar trouwe sponsoring uit het wielrennen te stappen. Dat maakte de UCI vrijdag bekend in een communiqué.

"In het licht van de recente gebeurtenissen, de mediabelangstelling in de huidige dopingzaken en de beslissing die de UCI nam ten aanzien van een renner van het team (Carlos Barredo, red), begrijpt de UCI de context waarin deze beslissing tot stand kwam. Ondanks de onvermijdelijke en soms pijnlijke gevolgen wil de UCI zijn engagement in de strijd tegen doping bevestigen", ging de mededeling van start.

"We willen Rabobank bedanken voor alle investeringen en de steun die de bank geleverd heeft aan het mannen- en vrouwenwielrennen tijdens de voorbije twee decennia. Daarnaast juichen we toe dat ze wel het veldrijden, het amateurwielrennen en de opleiding van jongeren wil blijven ondersteunen."

Ook UCI-voorzitter Pat McQuaid bedankte Rabobank. "Het wielrennen is dankbaar voor de jarenlange en succesvolle samenwerking met Rabobank, waar beide partijen voordeel uit haalden. Hun betrokkenheid en toewijding veranderde het leven van tal van sporters. Zij maakten op hun beurt Rabobank tot een van de bekendste merken in de sportwereld", besloot McQuaid.

Belga Archieffoto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties