UCI-voorzitter wil veldrijden op programma Winterspelen Sport
UCI-voorzitter wil veldrijden op programma Winterspelen
Sport

UCI-voorzitter wil veldrijden op programma Winterspelen

UCI-voorzitter Brian Cookson hoopt dat veldrijden een olympische sport wordt. "Ik ben ervan overtuigd dat het veldrijden een meerwaarde kan betekenen voor de Winterspelen", verklaarde de voorzitter van de Internationale Wielerunie donderdag op de website van de UCI.

"De nieuwe IOC-voorzitter Thomas Bach heeft op de IOC-sessie voor verandering en modernisering van het olympisch programma gepleit. Wij van de UCI zijn erg geïnteresseerd om daar aan mee te werken. Veldrijden, dat toch in de winter beoefend wordt, zou een opwindende toevoeging kunnen zijn. Het is een sport die uithoudingsvermogen, explosiviteit en een ongelooflijke rijvaardigheid vergt. De sport is ook enorm populair. Op het recente WK in Hoogerheide waren er meer dan 40.000 fans."

"Aan dat WK namen 23 nationaliteiten van vijf verschillende continenten deel. Dat het aantal deelnemers vooral bij de junioren en de vrouwen groeide, is een bewijs dat het veldrijden in de lift zit. Volgens het olympisch charter kunnen alleen sporten op sneeuw of ijs als wintersport beschouwd worden, maar als Bach zegt dat hij voor verandering is..."

Voor België zou veldrijden op de Spelen een zegen zijn. In Hoogerheide kaapte ons land zeven van de twaalf medailles weg. Zowel bij de elite, beloften, junioren als vrouwen won België het landenklassement. Voor vicewereldkampioen Sven Nys, 37 jaar, komt veldrijden als olympische sport wellicht te laat. Nys nam wel al twee keer aan de Olympische Zomerspelen deel in het mountainbiken. In 2008 werd hij in Peking negende, in 2012 gaf hij in Londen na materiaalpech op.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties