Uefa opent onderzoek na ‘verdachte’ rode kaarten Real Madrid Sport
Uefa opent onderzoek na ‘verdachte’ rode kaarten Real Madrid
Sport

Uefa opent onderzoek na ‘verdachte’ rode kaarten Real Madrid

Tijdens de slotfase van de Champions Leaguewedstrijd tussen Ajax en Real Madrid dinsdagavond pakten Real Madridspelers Sergio Ramos en Xabi Alonso een verdachte en bovendien overbodige gele kaart. Verdacht omdat de twee al geel hadden en nu dus met rood de volgende wedstrijd in de tribune mogen uitzitten.
Aangezien die match niet meer van belang is voor Real, dat al zeker is van de eerste plaats in zijn groep, komt het coach José Mourinho natuurlijk mooi uit dat zijn sleutelspelers een speeldag mogen rusten en bovendien minder risico lopen om in een later stadium van de CL tegen een derde maal geel aan te lopen. Hun schorsing hebben ze immers nu al gehad. De vermoedens steken nu natuurlijk de kop op als zouden de jongens hun tweede geel opzettelijk gepakt hebben. Zeker gezien de televisiebeelden van een Mourinho, die zijn snode plan tijdens de wedstrijd aan zijn spelers kenbaar maakt, weinig aan de verbeelding overlaten.

In het verleden werd stervoetballer annex Hollywoodboy David Beckham al eens op het matje geroepen door de Fifa nadat hij toegaf opzettelijk geel gepakt te hebben. En ook Juninho, die destijds uitkwam voor Olympique Lyon, leed al aan overdreven geelzucht en werd daarvoor zelfs beboet.

Mourinho speelt alvast de vermoorde onschuld als men hem vraagt naar een reactie. Op de televisiebeelden van de wedstrijd is nochtans te zien hoe hij Xabi Alonso naar de kant roept en iets in het oor fluistert. Sergio Ramos werd op zijn beurt via tussenpionnen Dudek en Casillas op de hoogte gebracht. Ook beide spelers weten van niets als men hen vraagt naar een verklaring voor hun domme kaarten op een moment dat de wedstrijd al lang gespeeld was.

Door hun ontkennen van de feiten wordt het nu natuurlijk aartsmoeilijk voor de Uefa om deze te bewijzen. Ze liet wel al weten een onderzoek in te stellen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (PhPa)

Update: een buitenlandse televisiezender maakte ondertussen dit leuke filmpje van de hilarisch belachelijke acties van beide spelers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties