UEFA schrapt uitsluitingen Fenerbahçe en Besiktas niet Sport
UEFA schrapt uitsluitingen Fenerbahçe en Besiktas niet
Sport

UEFA schrapt uitsluitingen Fenerbahçe en Besiktas niet

De Turkse voetbalclubs Fenerbahçe en Besiktas blijven uitgesloten van deelname aan de Europese bekertoernooien. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA maandag bekend.

De Turkse topclubs werden vorige maand door de Disciplinaire Commissie van de UEFA geschorst voor hun aandeel in een dossier rond wedstrijdvervalsing tijdens het seizoen 2010-2011. Ze tekenden beroep aan, maar vingen maandag bot. Beide clubs kunnen nog wel naar het Internationaal Sporttribunaal TAS trekken.

Fenerbahçe werd het zwaarst bestraft eind juni. Het mocht niet deelnemen aan de komende twee Europese clubcompetities waar het zich voor plaatste en er hing de club ook nog een voorwaardelijke sanctie van een bijkomend jaar zonder Europees voetbal boven het hoofd. In beroep werd die voorwaardelijke straf wel kwijtgescholden.

'Fener', afgelopen seizoen tweede in de Turkse competitie, kwam komend seizoen normaal gezien uit in de derde voorronde van de Champions League en zou er een van de mogelijke tegenstanders van de Belgische vicekampioen Zulte Waregem geweest zijn.

De sanctie voor Besiktas, de derde uit de Turkse Süper Lig en vorig seizoen nog halvefinalist in de Europa League, blijft behouden. Het mag komend seizoen niet deelnemen aan de Europa League.

Normaal gezien neemt Bursaspor de plaats in van Fenerbahçe en spelen Kayserispor en Kasimpasa de Europa League.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties