Uitzinnige supporters geven Beerschot een zeemansgraf (video) Sport
Uitzinnige supporters geven Beerschot een zeemansgraf (video)
Sport

Uitzinnige supporters geven Beerschot een zeemansgraf (video)

Wie woensdagavond door Antwerpen liep, zal het geweten hebben: de stad kleurde rood-wit voor de figuurlijke begrafenis van de aartsvijand van Antwerp: voetbalclub Beerschot.
Op 9 mei 1999 ging het toenmalige Beerschot VAC failliet en verloor de club haar stamnummer 13. De Antwerp-aanhang greep de 13-jarige verjaardag van het faillissement aan om een mars te houden tot op de Grote Markt in Antwerpen met een doodskist, vergezeld door een kardinaal, een wulpse non en Pietje De Dood. Daarna kreeg de kist een zeemansgraf in het water van de Schelde.

De supporters van RAFC gingen massaal in op de oproep die via Facebook werd gelanceerd. Officiële bronnen spraken van vierhonderd deelnemers, terwijl de organisatoren het op zevenhonderd houden. Aan de Great Old, het supporterscafé waar de mars startte, riepen de organisatoren op om het geheel incidentloos te laten verlopen, waarna de horde van het stamnummer 1 de tram nam naar de Groenplaats, doodskist incluis. Daar wachtte de lijkwagen die de kist naar de Grote Markt bracht.

Alhoewel de verhouding tussen de beide clubs al een tijdje gespannen verloopt na de klacht tegen de licentie van Antwerp, werd toch het ludieke van de actie benadrukt. Niet iedereen had dat zo begrepen, want in de late uurtjes steeg het bier enkele heethoofden naar het hoofd. Zij mochten de nacht in een gratis maar weinig luxueus hotel van de Antwerpse politie doorbrengen. (KA)

Hier vind je alvast de beelden van de actie:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties