Usain Bolt wil verspringen in Rio Sport
Usain Bolt wil verspringen in Rio
Sport

Usain Bolt wil verspringen in Rio

Usain Bolt is op zoek naar een nieuwe uitdaging, nadat hij in Londen zijn olympische titels op de 100, 200 en 4x100 meter verlengde. De Jamaicaanse sprinter vertelde woensdagavond aan Sky News dat hij over vier jaar in Rio graag zou deelnemen aan het verspringen, terwijl zijn trainer meer ziet in de 400 meter.

"Ik moet nieuwe doelen hebben, en er zijn nog veel dingen die ik kan doen in de sport", vertelde Bolt, die donderdag op de meeting in het Zwitserse Lausanne start op de 200 meter. "Ik kan wel nog proberen om records te verbeteren (...) maar na het seizoen beslissen we wat we willen doen. Dan gaan we daaraan vanaf volgend seizoen werken", hield hij nog alle opties open.

Nu al zeker is dat hij in Rio in elk geval zal deelnemen. "Als ik in vorm ben en klaar ben tenminste. Het zal wat moeilijker zijn, maar ik verlang nu al om erbij te zijn", aldus de 26-jarige Jamaicaan.

Als Bolt voor het verspringen kiest, kan hij Carl Lewis helemaal van de troon stoten. In Londen stak Bolt de Amerikaan al voorbij met zijn vierde olympisch goud op een individueel sprintnummer, maar Lewis won wel vier keer op rij de olympische titel in het verspringen (1984-1996). Lewis insinueerde in een eerder interview bovendien dopinggebruik onder de Jamaicaanse sprinters, wat voor Bolt nog een extra motivatie zou kunnen zijn.

Op 7 september loopt Usain Bolt de 100 meter op de Memorial in Brussel.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties