Valencia-coach Valverde stapt op na mislopen Champions League Sport
Valencia-coach Valverde stapt op na mislopen Champions League
Sport

Valencia-coach Valverde stapt op na mislopen Champions League

Valencia-coach Ernesto Valverde heeft zaterdagavond zijn ontslag ingediend, na de met 4-3 verloren competitiewedstrijd op het veld van FC Sevilla op de slotspeeldag in de Spaanse Primera Division. Door de nederlaag tuimelde Valencia alsnog naar de vijfde plaats, waardoor ze volgend seizoen niet aan de Champions League mogen deelnemen.

"Dit was mijn laatste wedstrijd bij Valencia", vertelde Valverde na de wedstrijd. Het contract van de Spanjaard in het Mestallastadion liep in juni dit jaar sowieso af. "Ik heb deze beslissing al eerder genomen, maar heb nog gewacht om het te zeggen omdat ik wou dat de ploeg zou blijven knokken."

Valverde trad in november in dienst bij de financieel geplaagde eersteklasser. Hij volgde toen de Argentijn Mauricio Pellegrino op, nadat Valencia zijn seizoensstart compleet gemist had.

Volgens de Spaanse media is de Serviër Miroslav Djukic de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen. Djukic is als hoofdcoach aan de slag bij reeksgenoot Valladolid.

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties