Van Alphen wint discuswerpen en kogelstoten in Ieper Sport
Van Alphen wint discuswerpen en kogelstoten in Ieper
Sport

Van Alphen wint discuswerpen en kogelstoten in Ieper

Een week voor de Memorial Van Damme, waar hij zal deelnemen aan het verspringen, heeft Hans Van Alphen vrijdagavond in Ieper zijn eerste wedstrijd betwist sinds de Olympische Spelen. In de Kattenstad startte hij in het discuswerpen en het kogelstoten op de Einde Vakantiemeeting.

De tienkamper, vierde op de Spelen in Londen, won het discuswerpen met 47,03 meter. Zijn persoonlijke record staat op 51,89 meter. Ook in het kogelstoten was Van Alphen de beste in Ieper: 15,39 meter was goed voor de winst. Zijn persoonlijke record is amper 30 centimeter beter.

Na de Memorial staat dit seizoen nog één tienkamp op het programma voor Van Alphen. In het weekend van 15 september neemt hij in het Franse Talence deel aan de Décastar.

In Ieper kwam vrijdag ook Michael Bultheel in actie. De West-Vlaming won de 400 meter horden in zijn geboortestad in 49.95 seconden. In de halve finales in Londen had Bultheel zijn PR op 49.10 gebracht.

Archieffoto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties