Van Gerwen maakt Belgische darters met de grond gelijk: "Een team? Ze slaan liever elkaar de kop in!" Sport
Van Gerwen maakt Belgische darters met de grond gelijk: "Een team? Ze slaan liever elkaar de kop in!"
Sport

Van Gerwen maakt Belgische darters met de grond gelijk: "Een team? Ze slaan liever elkaar de kop in!"

"Wat mij blijft motiveren? Dimitri Van den Bergh pesten." Het is een uitspraak van Michael van Gerwen, die in Londen op zoek gaat naar zijn vierde eindzege op het WK darts. De Nederlander kan de komende weken mogelijk twee Belgen treffen: eerst Kim Huybrechts en later Dimitri Van den Bergh. In een interview met Het Nieuwsblad deed 'MVG' enkele opmerkelijke uitspraken over zijn mogelijke tegenstanders.

Van Gerwen begint vanavond (19/12) aan het WK darts, afsluitend tegen de Ier Keane Barry. In de tweede ronde wacht mogelijk een duel met Huybrechts, gevolgd door een potentieel treffen met Van den Bergh. Vorig jaar versloeg Van Gerwen 'Dancing Dimi' nog in de halve finale. "Dan moeten ze wel zo ver komen, hé", merkt Van Gerwen op over zijn mogelijke duels tegen de Belgen.

'Angstgegner'

MVG is een angstgegner voor Van den Bergh. Het is al vijf jaar geleden dat Van Gerwen nog eens verloor van onze landgenoot. De Nederlander provoceert Van den Bergh regelmatig. "Onze Dimitri is niet zo in vorm op dit moment," zegt hij. "Ik pest hem weleens graag. Of ja, eerder plagen en een beetje jennen. Dat hoort er ook bij. Hij reageert ook altijd, hé. Elke keer opnieuw. Dimitri kan soms vermoeiend zijn als je veel met hem optrekt zoals ik (lacht)."

Maar ik denk dat hij zich vooral beter druk kan maken in zijn spel in plaats van randzaken. Zoals dat dansje van hem... Hij moet zich puur focussen op het darten, want hij is een fantastische speler." Opvallend is ook dat verschillende Nederlandse topdarters, waaronder Van Gerwen, samen een team vormen: de TOTO Darts Kings. Bij de Belgen ziet Van Gerwen dat niet snel gebeuren.

"Ze slaan liever elkaars kop in!"

"Jullie darters in België hebben allemaal een hekel aan mekaar," aldus Van Gerwen. "De ene dag praten ze lelijk over mekaar en de volgende dag staan ze samen aan het dartsbord. Een team starten? Ze slaan elkaar nog liever de kop in, en anders doen hun families het wel." Van den Bergh en Huybrechts hadden afgelopen zomer een openlijke ruzie tijdens de World Cup. Hoewel ze weer 'on speaking terms' zijn, is er nog geen uitspraak rond een officiële klacht die Van den Bergh indiende tegen Huybrechts.

(Bron: Het Nieuwsblad en hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties