Vanavond Night of the Fight: "Leven Saïd Ouali is Rocky-verhaal" Sport
Vanavond Night of the Fight: "Leven Saïd Ouali is Rocky-verhaal"
Sport

Vanavond Night of the Fight: "Leven Saïd Ouali is Rocky-verhaal"

In wat wellicht op papier de boeiendste Belgische bokskamp van de laatste decennia is, moet de Limburger Saïd Ouali (links op de foto) vanavond in de Antwerpse Lotto Arena zijn kansen op de IBF-wereldtitel gaaf houden. Als hij wint tegen de puncher Randall Bailey mag hij binnen het half jaar tegen titelhouder Jan Zaveck.

“Op 4 april 2000 trok ik met de avondvlucht naar de Verenigde Staten: ik wou het als bokser maken en wist dat ik dan uit België weg moest, richting het mekka van mijn sport. Maar viel dat even tegen", doet de nu 31-jarige Ouali zijn verhaal.

"De eerste vijf jaar waren verschrikkelijk. Ik ging kapot van de heimwee en om te overleven deed ik allerhande jobs, veel zwartwerk ook in de bouw en dergelijke. Op zeker moment werd ik zelfs uit mijn flat gezet en moest ik een kelderkamertje huren. Dertien maanden heb ik daar gewoond tot ik een aanbieding kreeg om in Florida te komen boksen. Van daar trok ik naar Vegas en Roger Mayweather. Na één sparringsessie met Floyd Mayweather Jr. kreeg ik al een contract.”

Filmsterren

Ouali begon te boksen op de belangrijkste meetings in de casino’s van Vegas, filmsterren en zangers zoals Bruce Willis, Wesley Snipes of 50 Cent werden fans. Hij keek nooit meer achterom.

“Mijn droom komt stilaan uit. Ik weet zelfs niet eens hoeveel ik betaald krijg voor de kamp in Antwerpen", aldus de Maaseikenaar. Saids broer Mustafa noemt het leven van de bokser dan ook "een echt Rocky-verhaal".

Lees ook: .

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties