Vandenbempt: "Ik begrijp niet dat Wilmots tevreden was" Sport
Vandenbempt: "Ik begrijp niet dat Wilmots tevreden was"
Sport

Vandenbempt: "Ik begrijp niet dat Wilmots tevreden was"

Helaas, geen logische overwinning gisterenavond tegen het stugge Wales. Vloeken mag, al verandert het niets aan het resultaat. Opvallend was dat half België plots sterk gekant is tégen bondscoach Marc Wilmots. Voetbalkenner Peter Vandenbempt deed dat niet, maar benadrukte wel dat Wilmots misschien iets kritischer moet zijn...
“Het was niet genoeg”. Dat was het kritische verdict van voetbalconnaisseur Peter Vandenbempt. Hier en daar probeerde men de pijn te verzachten door te stellen dat Wales een stevig blok is met een droom van een spits, maar eigenlijk moeten we ons gewoon realiseren dat winst de enige logische uitslag was tegen het nummer 34 op de FIFA-wereldranglijst. En die mening was Vandenbempt eveneens aangedaan. “België speelde weliswaar tegen een stugge, georganiseerde en enthousiaste ploeg, maar het is wel zelf de nummer 4 in de wereld. Dan is een 0-0 toch een beetje weinig en ik begrijp niet dat Wilmots daarmee tevreden is”, vertelde hij vanmorgen op Radio 1.

Een antwoord op een tevreden Wilmots gisterenavond na de wedstrijd. “In de eerste helft was de organisatie perfect, we misten enkel wat geluk in de afwerking. Ik zie dat er veel landen die het WK gespeeld hebben, problemen hebben om punten te pakken in de EK-kwalificaties. Bij ons valt het nog mee”, aldus de bondscoach, die nadien opniew benadrukte dat de Rode Duivels dit jaar 10 zeges, 3 draws en 1 nederlaag bij elkaar sprokkelden en dus over een goed rapport beschikken.

Iets wat Vandenbempt de grond in relativeert. “Dat is waar, maar dan zeg ik dat België maar een keer tegen een land uit de top 10 speelde, en dat was de nederlaag tegen Argentinië. België speelde tegen geen enkel land dat het kan tegenkomen als het ver wil raken op het EK. Daar hoeven we geen al te hoge borst over op te zetten”, klonk het, al trekt Wilmots zich allicht geen ruk aan van zijn commentaar. “De journalisten zijn niet tevreden. Maar goed, dat heeft geen belang want dat gaat bij Wilmots het ene oor in en het andere uit. Maar de fans waren ook niet tevreden, misschien moet hij daar toch wat langer bij stilstaan”, merkt Vandenbempt op.

En als er zelfs een facebookgroep opgericht wordt die oproept om Wilmots buiten te gooien, dan zal daar wel iets van aan zijn… Soit, alles kan nog, en niet alleen mathematisch. Al moeten we dan gewoon weer winnen volgende keer. (KDN)

surveys & polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties