Vandenbempt over Israël-België: "Wat een non-prestatie!" Sport
Vandenbempt over Israël-België: "Wat een non-prestatie!"
Sport

Vandenbempt over Israël-België: "Wat een non-prestatie!"

Jawel, de drie punten zijn binnen! Dat is op zich goed nieuws, al weet iedere voetballiefhebber dat de tweede helft van Israël-België een draak van een wedstrijd was. Ook connaisseur Peter Vandenbempt was die mening toegedaan...
Een verdiende 6 op 6, eerste plaats in groep B én wellicht een tweede plaats op de wereldranking. Je zou denken dat de Rode Duivels sterker dan ooit bezig zijn, maar dat enthousiasme maakte gisterenavond tijdens de tweede helft plaats voor een bittere realiteit. Hoe dominant onze nationale trots in de eerste helft was, des te slap ging het er in de tweede helft aan toe. Eigenlijk mogen we nog van geluk spreken dat het geen 1-1 of erger werd.

Voetbalanalist Peter Vandenbempt legt de schuld bij de arrogantie van sommige Rode Duivels. “We zagen een sterke Hazard, De Bruyne zat meer in de match en Nainggolan die bevestigde. Maar dan moet ik wel zeggen dat ik de tweede helft van de Belgen een absolute non-prestatie vind. En niet ná de rode kaart voor Kompany, zoals men beweert, maar ook al daarvoor. Wat hakjes, balverlies, geen druk vooruit meer, een laag tempo... We zagen jongens als Hazard, De Bruyne en Fellaini uit de wedstrijd verdwijnen. Op die manier geef je je tegenstander, die aan de rust helemaal geen zelfvertrouwen meer had, moed en dat heeft België bijna bekocht met puntenverlies”, vertelt hij aan Sporza.

Ook de rode kaart van Kompany was totaal onnodig, want door zijn eigen nonchalance bracht hij de hele ploeg in gevaar. “Ik vind bijvoorbeeld dat Kompany zijn ploeg in de problemen brengt met eerst een soort showdribbel en als hij de bal dan kwijt is, gaat hij met een gele kaart achter zijn naam op 70/80 meter van zijn eigen doel volstrekt overbodig aan zijn tegenstander hangen. Dan mag je achteraf toch een beetje nederig zijn, eerlijk gezegd. Als je ziet dat Thibaut Courtois verkozen is tot man van de match: dat kan tegen een bescheiden tegenstander als Israël toch niet de bedoeling zijn? Maar goed, de winnaar heeft altijd gelijk. Zo gaat dat in de sport”, klinkt het. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties