Vanendert reed met elleboogbreuk in Argentinië Sport
Vanendert reed met elleboogbreuk in Argentinië
Sport

Vanendert reed met elleboogbreuk in Argentinië

Onderzoek in het ziekenhuis van Herentals heeft uitgewezen dat Jelle Vanendert afgelopen week in Argentinië bij een val in de eerste rit van de Ronde van San Luis een radiuskopfractuur, een kleine breuk in de elleboog, opgelopen heeft. Dat meldt zijn team Lotto-Belisol .

De 28-jarige Limburger kwam nog aan de start van alle resterende etappes, alvorens in de laatste rit toch de handdoek te moeten gooien.

Omdat het om een niet-verplaatste breuk gaat, moet hij niet geopereerd worden. Wel moete hij tien dagen een elleboogbrace dragen. Zijn conditie kan hij onderhouden door training op de rollen. Als een nieuw doktersbezoek groen licht oplevert, kan de normale training daarna hervat worden.

De vierdaagse Challenge Mallorca, die start op 9 februari komt waarschijnlijk te vroeg. De kans is groter dat Vanendert de draad weer oppikt in de Ruta del Sol op 19 februari.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties