Verbanning Briatore uit autosport door rechter ongedaan gemaakt Sport
Verbanning Briatore uit autosport door rechter ongedaan gemaakt
Sport

Verbanning Briatore uit autosport door rechter ongedaan gemaakt

Briatore kreeg vorig jaar van de Internationale Automobielfederatie FIA een levenslange schorsing opgelegd omdat hij achter het botsbedrog tijdens de GP van Singapore 2008 zat. Briatore, toenmalig teambaas van Renault, had piloot Piquet de opdracht gegeven te crashen, zodat teammaat Alonso dankzij een goed getimede pitstop de leiding kon nemen tijdens de safety car-fase. Alonso won de race, maar een jaar later werd Piquet ontslagen, waarna hij uit de biecht klapte.

Verbannen

Briatore werd voor altijd uit de Formule 1 en bij uitbreiding alle andere autosporttakken die onder de FIA vallen verbannen. Hij mocht bovendien zijn werkzaamheden als manager van diverse piloten niet verderzetten.

De flamboyante Italiaan ging in beroep bij het Tribunal de Grande Instance, het hoogste gerechtshof in Franrijk, en kreeg gelijk. Hij krijgt ook een schadevergoeding van 15.000 euro, heel wat minder echter dan de 1 miljoen euro die hij eiste.

De FIA gaat mogelijk nog in beroep.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties