Verdachte dopingarts behandelt heel wat Belgische topsporters Sport
Verdachte dopingarts behandelt heel wat Belgische topsporters
Sport

Verdachte dopingarts behandelt heel wat Belgische topsporters

Eerder deze week werd veldrijder Tom Meeusen uit de wereldbekerselectie gezet omdat zijn naam valt in een dopingonderzoek. Nu blijkt dat de bewuste arts waar het om draait, wel meer Belgische sporters behandelt.
De spil in het onderzoek is dokter Chris Mertens uit Rotselaar. De man is gespecialiseerd in 'homeopathische behandelingen waaronder ozontherapie'. Eén van de atleten die bij hem over de vloer komt, behalve Tom Meeusen, is Svetlana Bolshakova, de knappe hink-stap-springster.

Zij ontkent in alle talen dat er enig verband is tussen Chris Mertens en doping: "Ik ken Chris als een correcte huisarts. Ik ben via mijn schoonbroer bij hem terechtgekomen na problemen met ijzer. Maar ik heb nooit weet gehad van verboden praktijken. En voor alle duidelijkheid: ik heb zelf ook nooit doping genomen."

Behalve Bolshakova zouden er meerdere wegrenners zich laten behandelen bij Mertens, aldus Fidea-manager Hans Van Kasteren. Bovendien zijn ook een aantal voetballers klant bij de dokter, alhoewel hij zichzelf helemaal niet profileert richting sporters, beweert hij zelf.

Toch zit sport in de genen: zijn vader Jules Mertens volgde voor meerdere teams de Tour de France en had de bijnaam 'Jules Pikuur', vanwege inspuitingen met homeopathische middelen.

Hij zou bovendien bloed behandelen met ozon: het bloed wordt afgetapt, verrijkt met ozon, wat eigenijk hoogwaardige zuurstof is, waarna het terug ingespoten wordt. Volgens de ene expert geen doping, volgens de andere zit het in de grijze zone. Zelf is Chris Mertens overtuigd van zijn gelijk: "Ik ben een gewone huisarts, met doping heb ik niks van doen". (KA)

Enig onderzoek op het net onthult al snel wat meer over deze 'wonderdokter':

Wie is de wonderdokter van Tom Meeusen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties