Vermaelen: "Maak me geen zorgen over situatie bij Arsenal" Sport
Vermaelen: "Maak me geen zorgen over situatie bij Arsenal"
Sport

Vermaelen: "Maak me geen zorgen over situatie bij Arsenal"

Vicekapitein Thomas Vermaelen verschijnt dinsdag in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (21u) nog eens aan de aftrap bij de Rode Duivels.

Voor de 27-jarige Vermaelen is het de eerste basisplaats sinds de vriendschappelijke oefeninterland van eind mei tegen de Verenigde Staten (2-4). Nadien zorgden aanslepende blessures ervoor dat hij zijn plaats in de elf bij Arsenal kwijtspeelde. "Maar ik maak me geen zorgen over mijn situatie bij Arsenal", vertelde Vermaelen na de training van maandag in het Koning Boudewijnstadion.

"Alles kan immers zo snel veranderen in het voetbal. Het duurt allemaal lang, maar ik panikeer niet. Ik ben wel heel blij dat ik nog eens kan spelen, want ik mis natuurlijk wedstrijdritme. Op training voel ik me goed en ik heb vertrouwen in mijn huidige vorm. Maar wedstrijden spelen is nog iets anders natuurlijk", aldus Vermaelen.

Op langere termijn kan zijn bankzittersstatuut bij de Gunners wel voor problemen zorgen. "Ik besef ook wel dat altijd op de bank zitten bij Arsenal niet de ideale manier is om een WK voor te bereiden. Ik praat veel met trainer Arsène Wenger, maar krijg geen garanties. Het is dus afwachten en ondertussen mijn best doen op training. Maar de ploeg draait goed en dus is het moeilijk om er terug in te geraken."

Door de blessure van Vincent Kompany start Vermaelen dinsdag in principe als aanvoerder. "Ik weet het nog niet zeker of ik de aanvoerdersband mag dragen, maar het zou in ieder geval een hele eer zijn", besloot Vermaelen.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties