Veronica Campbell-Brown vrijgesproken van dopinggebruik Sport
Veronica Campbell-Brown vrijgesproken van dopinggebruik
Sport

Veronica Campbell-Brown vrijgesproken van dopinggebruik

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft Veronica Campbell-Brown vrijgesproken van dopinggebruik. Dat meldden de Jamaicaanse sprintster en haar advocaat maandag. Het TAS zelf heeft de uitspraak nog niet bevestigd.

Drievoudig olympisch kampioene Campbell-Brown testte in mei 2013 bij een antidopingtest in Kingston positief op het gebruik van het vochtafdrijvend product Lasix (furosemide), dat als maskeermiddel op de lijst met verboden middelen staat.

Het TAS oordeelde dat de urinemonsters destijds niet volgens de regels afgenomen en behandeld werden. "De uitslag van de dopingcontrole was dus volkomen onbetrouwbaar", aldus advocaat Howard Jacobs.

"Mijn cliënte mag meteen weer lopen en wil binnenkort op het WK indoor in Sopot (7-9 maart) haar titel op de 60 meter verdedigen."

"Zelfrespect"

"Het tribunaal heeft mijn onschuld bevestigd", toonde Veronica Campbell-Brown zich verheugd.

"Ik heb te veel zelfrespect en respect voor de sport om naar illegale middelen te grijpen. De jongste maanden heb ik veel geleden. Gelukkig had ik de steun van familie en vrienden en had ik ook mijn geloof: God laat ons nooit in de steek!

Nu kan ik dit alles achter mij laten. Ik kijk er naar uit om weer op de piste te staan en God met mijn prestaties te eren. Martin Luther King sprak al over de loutering van onverdiend lijden. Gelouterd ben ik nu zeker."

"Naast familie en vrienden wil ik mijn juridisch team, sponsor Adidas en alle mensen die voor me gebeden hebben bedanken. Ik moet ook de IAAF bedanken om de zaak aan het TAS over te laten."

Belga, Archieffoto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties