Vertonghen en Chadli (Tottenham) de boot in tegen Oekraïners Sport
Vertonghen en Chadli (Tottenham) de boot in tegen Oekraïners

In de heenmatch van de zestiende finales in de Europa League is Tottenham Hotspur met het kleinste verschil gaan verliezen in Oekraïne.

Het duel tussen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Tottenham ging van start met een minuut stilte voor de slachtoffers van de rellen in Oekraïne. Rode Duivels Jan Vertonghen en Nacer Chadli speelden de volle negentig minuten, Moussa Dembélé mocht rusten en zat niet in de wedstrijdselectie. Na 57 minuten spel miste de Spanjaard Roberto Soldado dé kans op de openingsgoal, alleen voor open doel. Tien minuten voor tijd kreeg Tottenham het deksel op de neus. Rode Duivel Jan Vertonghen ging in de fout in het eigen strafschopgebied, waarna Yevhen Konoplianka de thuisploeg vanaf elf meter op 1-0 kon trappen.In het slot kreeg Chadli nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij miste.

Volgende week donderdag krijgen de Spurs in eigen stadion de kans om de scheve situatie recht te zetten.

Andere uitslagen van donderdagavond:

Juventus - Trabzonspor: 2-0 FK Tsjornomorets - Olympique Lyon: 0-0 Esbjerg - Fiorentina: 1-3 Anzji - Racing Genk: 0-0 Dinamo Kiev - Valencia: 0-2 PAOK Saloniki - Benfica: 0-1 Slovan Liberec - AZ: 0-1