Vervolging voor 'Jova Mitraillette'? Sport
Vervolging voor 'Jova Mitraillette'?
Sport

Vervolging voor 'Jova Mitraillette'?

De ‘luchtmitraillette’ die Anderlecht-speler Jovanovic zondag op de Club Brugge-supporters richtte, krijgt mogelijk nog een staartje. Als de politie een pv opstelt, kan de voetbalcel van Binnenlandse Zaken hem een boete tot zelfs een stadionverbod opleggen.
Jova richtte zondag na zijn gelijkmaker een luchtmitraillette op de Club-supporters. Naar eigen zeggen omdat die al de hele wedstrijd ‘Kosovo’ aan het roepen waren. Alleen maakte het scheidsrechtersrapport daar geen melding van. Het bondsparket onderzoekt de spreekkoren nu verder, terwijl de voetbalcel van Binnenlandse Zaken op een pv van de Brugse politie wacht.

Als dat er is (of komt), kan de voetbalcel de Serviër nog bijkomend bestraffen voor zijn ‘salvo’ op het publiek. Want, zo klinkt het, zowel supporters als spelers kunnen vervolgd worden voor provocatief gedrag. En die straffen gaan van geldboetes van 250 tot 5.000 euro, tot zelfs een stadionverbod van drie maanden tot vijf jaar.

Tuchtrechtelijk hoeft Jova dan weer niets meer te vrezen. Hij kreeg meteen na zijn mitraillette-actie immers al een gele kaart, en dat sluit andere tuchtmaatregelen uit. (AH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties