Vier films in de maak over dopingzondaar Armstrong Sport
Vier films in de maak over dopingzondaar Armstrong
Sport

Vier films in de maak over dopingzondaar Armstrong

De hetze rond dopingzondaar Lance Armstrong mag dan wel al een tijdje gaan liggen zijn, filmmakers zien in de Amerikaan een straf personage voor een Hollywoodfilm. Dat schrijft De Morgen.

Al tijdens Armstrongs bekentenissen op tv bij Oprah Winfrey, zag Bradley Cooper potentieel in een Armstrong-film. "Een fascinerend personage", liet hij optekenen. Voor 'Six Feet Under'-acteur Ben Foster zijn de filmplannen al concreet, want hij zal de hoofdrol spelen in een regie van Stephen Frears.

Strijd tegen kanker

Frears gaat een levensverhaal van Armstrong inblikken. De dopingaffaire gaat niet alle aandacht opeisen, want Armstrongs strijd tegen kanker krijgt een prominente plaats. John Hodge, die mee 'Trainspotting' produceerde, zorgt voor het scenario.

Ook topregisseur JJ Abrams ('Star Trek') werkt aan een Armstrong-prent. Hij kan rekenen op en samenwerking met Paramount en kan dus beschikken over de rechten van het boek 'Cycle of Lies'. Dat is een boek van The New York Times-journaliste Juliet Macur en focust op de periode na Armstrongs kanker.

Tyler Hamilton

De derde film in productie zou geproduceerd worden door Warner. Jay Roach wordt genoemd als regisseur. Roach mist de rechten die Abrams heeft en baseert zich op de getuigenissen van Tyler Hamilton, gewezen ploegmaat van Armstrong bij US Postal.

De vierde productie is een documentaire van Alex Gibney, 'The Armstrong Lie'. Gibney raakte bekend met zijn documentaire over Wikileaks, 'We Steal Secrets'. Oorspronkelijk moest die de kampioen Armstrong eren, maar toen de dopingaffaire losbarste, veranderde de toon van de docu, die al vier jaar lang in de steigers staat. 'The Armstrong Lie' zou worden vertoond op het filmfestival van Venetië.

MCe Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties