Viert Ajax zondag de landstitel zonder supporters? (video)

Ajax-suporters wanen zich onoverwinnelijk, althans, een deel onder hen toch. Deze hooligans zorgen er echter voor dat ze stilaan nergens meer welkom zijn, of wat te denken van een kampioenenwedstrijd zonder supporters voor de ploeg die kampioen speelt? Ajax kan komende zondag de titel binnenhalen van de Nederlandse Eredivisie in het voetbal. Het moet gaan […]

Ajax-suporters wanen zich onoverwinnelijk, althans, een deel onder hen toch. Deze hooligans zorgen er echter voor dat ze stilaan nergens meer welkom zijn, of wat te denken van een kampioenenwedstrijd zonder supporters voor de ploeg die kampioen speelt?

Ajax kan komende zondag de titel binnenhalen van de Nederlandse Eredivisie in het voetbal. Het moet gaan spelen op verplaatsing tegen Heracles Almelo. Maar door het wangedrag van de harde kern van Ajax, wil de ploegleiding van Heracles geen Ajaxsupporters van VAK410 in het stadion zien. De 400 man sterke supportersclub werd op de hoogte gebracht van de eis van Heracles. Benieuwd of alles rustig daar gaat verlopen in het landelijke Almelo.

Maar Ajax is met dit verbod niet aan de nieuwe patatjes toe. Al vijf (5!) jaar lang wordt de wedstrijd Feijenoord-Ajax gespeeld met een leeg bezoekersvak. Sinds 2009 zijn Ajax-supporters niet meer welkom in Rotterdam. De aanleiding laat zich raden. Recentelijk werd bekeken of deze ban zou opgeheven worden, maar aangezien de Ajax-hools het afgelopen zondag opnieuw hebben uitgehangen tegen PEC Zwolle, zal de ban naar alle waarschijnlijkheid nog drie jaar verlengd worden.

Hooliganisme kan men in sommige gevallen nog relativeren, maar in het geval van Ajax is er geen houden meer aan. De gewone supporters zijn hier ten slotte de dupe van en in zo’n geval kan je niet meer praten over onvoorwaardelijke clubliefde. (BD)

Reacties

wpDiscuz