Vijfde rit in Tour 2014 start in Ieper Sport
Vijfde rit in Tour 2014 start in Ieper
Sport

Vijfde rit in Tour 2014 start in Ieper

Woensdag is in het Palais des Congrès in Parijs het parcours van de 101e Ronde van Frankrijk voorgesteld. Zoals verwacht is er een passage in Ieper voorzien.

La Grande Boucle 2014 begint op zaterdag 5 juli in het Engelse Leeds. Na drie dagen over het Kanaal trekt het peloton naar het Franse vasteland.

Op woensdag 9 juli wordt, in het kader van de vieringen rond honderd jaar Wereldoorlog I, de start van de vijfde rit gegeven in Ieper. Die etappe voert de renners over enkele kasseistroken van Parijs-Roubaix richting finish in Arenberg Porte-du-Hainaut.

Pas klimwerk in tiende etappe

Vervolgens gaat het naar de Champagnestreek, waar tijdens WO I talrijke veldslagen werden uitgevochten. Pas in de tiende etappe, op 14 juli, wordt er met een aankomst op La Planche des Belles Filles voor het eerst echt geklommen. Op die Vogezencol won uittredend Tourwinnaar Chris Froome in 2012 al een etappe.

Dinsdag 15 juli staat de eerste rustdag op het programma. Daarna volgen al snel de Alpen met aankomsten bergop in Chamrousse en Risoul.

Zware Pyreneeënritten

Op maandag 21 juli, op de Belgische nationale feestdag, is een tweede en laatste rustdag ingelast. Die moet de renners voorbereiden op de Pyreneeën. Daar wachten onder meer finishes in Pla d'Adet en Hautacam.

Op de voorlaatste dag is de enige tijdrit uit deze Tour ingepland, van Bergerac naar Périgeux over 54 km. De 21e en laatste etappe voert de renners traditioneel naar de Champs-Elysées in Parijs. Daar kennen we op zondag 27 juli 2014 de opvolger van Chris Froome.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties