Vincent Kompany wordt kroegbaas Sport
Vincent Kompany wordt kroegbaas
Sport

Vincent Kompany wordt kroegbaas

Vincent Kompany goes horeca. De Rode Duivel, die in zijn vrije tijd ook kapitein is van Manchester City, opent twee café's. Eentje in Antwerpen en eentje in Brussel.

Op de Antwerpse Groenplaats zal hij eind mei de bekende Karbonkel nieuw leven inblazen. In Brussel kiest hij voor een locatie op de hoek van de Grote Markt en de Heuvelstraat en die gaat morgen al open. Beide zaken krijgen de naam 'Good Kompany'.

In eerste instantie richt de voetballer zich op het wereldkampioenschap in Brazilië. Slim bekeken van de verdediger. Met het WK op grote schermen wil hij Rode Duivelfans naar zijn kroegen lokken. Kassa kassa natuurlijk, want wat is er gezelliger dan in groep naar het voetbal te kijken, in aanwezigheid van een frisse pint.

Na al het voetbalgeweld zullen de café's dienen als trendy en loungy-achtige etablissementen met dj's tot in de vroege uurtjes, waar ook de gelegenheid zal bestaan om wat spelletjes te spelen. FIFA 14 spelen in een kroeg van een top-voetballer, met een pint bij de hand en muziek gebracht door een live-dj. Wat wil een voetbalfan nog meer?

O ja, Kompany zélf blijft wel op het veld. Hij ruilt zijn voetbalschoenen niet in voor een tapkraan. It's all about the money. Alhoewel, hoe zit het financieel met de ondernemer Kompany?

Bedrijfseconoom en financieel auteur Thierry Debels laat ons weten dat Kompany in Engeland beschikt over de onderneming V4K Ltd waarvoor 'V4K' staat voor V(incent) for K(ompany). Kompany is in ons land ook mede-aandeelhouder van Bonka Circus. Bonka Circus werd in 2010 opgericht als VKG Management. 'VK' verwijst ook hier weer naar Vincent Kompany, en de 'G' verwijst naar mede-oprichter Klaas Gaublomme.

Ze hebben elk de helft van de aandelen in handen. In 2012 werd het kapitaal verhoogd en de naam werd ook gewijzigd naar Bonkers. Tot slot werd de BVBA omgevormd tot een NV waarna Bonkers gewijzigd werd in Bonka Circus. In het laatst gekende boekjaar 2012 werd wel een verlies opgetekend van bijna 118.000 euro. Het is dus afwachten of de investering in Good Kompany een lonend zaak zal zijn. (BD)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties