Vital Heynen gaat aan de slag als bondscoach van Duitsland Sport
Vital Heynen gaat aan de slag als bondscoach van Duitsland
Sport

Vital Heynen gaat aan de slag als bondscoach van Duitsland

Vital Heynen heeft een contract van drie jaar getekend als bondscoach van de Duitse mannenvolleybalploeg. Dat bevestigt landskampioen Noliko Maaseik. De 42-jarige Limburger blijft wel een sportieve rol spelen bij de competitieleider.

Heynen begint in mei bij Duitsland en moet proberen het land naar de Olympische Spelen te leiden. De voormalige spelverdeler van Maaseik volgt bij Duitsland de Argentijn Raoul Lozano op, die in november vorig
jaar opstapte.

Sportieve rol

Heynen blijft wel een "sportieve rol" spelen bij Maaseik, maar hoe die er concreet zal uitzien, is nog niet duidelijk. "Daarover zal de club ten gepaste tijde communiceren. Het huidige seizoen zit immers
in haar eindfase en de focus van de club ligt op het behalen van het uiterst belangrijke ticket voor de Champions League", verklaart de competitieleider.

De coach dankt Maaseik voor de steun die hij krijgt bij deze nieuwe uitdaging. Heynen laat ook nog weten dat hij coach blijft van het beachduo Liesbeth Mouha en Katrien Gielen, dat eveneens op jacht is naar een olympisch ticket.

Foto PhotoNews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties