Vitali Klitschko verlengt zijn wereldtitel bij de zwaargewichten Sport
Vitali Klitschko verlengt zijn wereldtitel bij de zwaargewichten
Sport

Vitali Klitschko verlengt zijn wereldtitel bij de zwaargewichten

De 39-jarige Vitali Klitschko kon uitdager Odlanier Solis, een 30-jarige Cubaan, verslaan in de allereerste ronde. Nochtans begon het gevecht goed, want de Cubaan bood stevig weerwerk.
Met aanvallend spel wist Solis, ruim vijftien centimeter kleiner maar op het vlak van armlengte bijna gelijkwaardig aan de Oekraïner, toch indruk te maken met aanvallend bokswerk. Toen Klitschko hem in het verweer duwde en met een stoot op de slaap Solis aan het wankelen kreeg, ging deze laatste tegen de grond waarbij hij zijn knie verdraaide.

Na een onderzoek bleken zijn kruisbanden gescheurd, een blessure waar hij al langer mee sukkelde maar die niet geopereerd werd precies om de kamp om de wereldtitel te kunnen vechten.

Zo verlengt Vitali Klitschko zijn wereldtitel in de World Boxing Council (WBC), al had het publiek graag een langer gevecht gezien. Na de kamp en de beslissing van de scheidsrechter om Solis niet verder te laten boksen trakteerde het publiek de boksers op een fluitconcert, wat de moedige Solis, die in 2004 nog olympisch kampioen werd, niet verdiend had. Wie in de ring treedt tegen Klitschko, nooit eerder verslagen werd en Klitschko weerwerk kan bieden, verdient toch wat meer respect. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties