Vlaamse tennispapa geeft scheidsrechter pak slaag tijdens wedstrijd van 11-jarige zoon Sport
Vlaamse tennispapa geeft scheidsrechter pak slaag tijdens wedstrijd van 11-jarige zoon
Sport

Vlaamse tennispapa geeft scheidsrechter pak slaag tijdens wedstrijd van 11-jarige zoon

Nicolas Seminck, scheidsrechter van dienst, vertelde aan het Nieuwblad over een incident tijdens de wedstrijd. De finale begon goed en leverde enkele mooie rally's op. Eén van de elfjarige tennissers begon zich echter plots heel brutaal te gedragen: "Die jongen begon te roepen op het veld, gooide met zijn racket, was luidop aan het vloeken en dat werd alleen maar erger." De scheidsrechter gaf het jongetje toen meerdere waarschuwingen, maar de jongeman stopte niet. Vanaf dan ging ook de vader van de 11-jarige helemaal door het lint: "Dat jongetje stak toen zijn middelvinger naar mij uit. Zijn vader begon ook te schelden naar mij. Maar toen ik zijn zoon een derde officiële waarschuwing gaf, kwam hij plots het veld opgestormd, trok hij me van mij stoel en gaf hij me een kopstoot. Ik ging meteen tegen de grond." De wedstrijd was vanaf dan afgelopen en de jongen werd gediskwalificeerd.

Nicolas liet het hier niet bij en diende een klacht in tegen de vader. Hij vindt het echt een grote schande wat de man gedaan heeft, dit dan nog voor de ogen van verschillende kinderen: "Het is ronduit schandalig wat die vent deed. Hooliganisme op een tennisveld, pal voor de ogen van een groep kinderen. Die gastjes stonden te trillen op hun benen." De scheidsrechter is overigens een week werkonbekwaam.

Ook de Vlaamse tennisfederatie 'Tennis Vlaanderen' is op de hoogte van het incident. Het jongetje, dat gekend staat als een groot talent met misschien wel een beloftevolle toekomst, hangt een schorsing boven het hoofd. Voor de vader kijkt Tennis Vlaanderen of het mogelijk is om hem een 'stadionverbod' te geven zoals in het voetbal. Iemand die verbannen wordt van alle tennistoernooien zou een unicum zijn in België. (MG)

Bron: Het Nieuwsblad

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties