"Voelde me de schietschijf van Nederland" Sport
"Voelde me de schietschijf van Nederland"
Sport

"Voelde me de schietschijf van Nederland"

Op de NOS heeft Michael Boogerd dopinggebruik toegegeven. Het nieuws dat de Nederlandse oud-wielrenner in zijn carrière verboden middelen heeft gebruikt, raakte woensdagmorgen al bekend.

In het oorspronkelijk anderhalf uur durende interview ging Boogerd onder meer dieper in op de vraag waarom hij juist nu bekent. "De druk op mezelf werd enorm groot en mijn geloofwaardigheid was aangetast", vertelde de drievoudig Nederlands kampioen. "Ik had het gevoel dat ik de nationale schietschijf van Nederland was geworden."

"Ik hoopte even dat de verdachtmakingen en de geruchten zouden overwaaien, maar dat gebeurde niet. Na de dopingbekentenis van Lance Armstrong dacht ik dat er misschien wel een 'collectief bekentenismoment' zou komen, maar ook dat kwam er niet. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om nu mijn verhaal te doen."

Ook privé ging Boogerd naar eigen zeggen door een helse periode. "Toen ik onlangs mijn zoontje naar de voetbaltraining bracht, kwam er een kind naar me toe en zei: 'Hé, ik heb op tv gezien dat jij doping gebruikte'. Toen heb ik tegen mezelf gezegd: basta, voor de dag ermee. Ik wil weer gewoon kunnen buitenkomen en genieten van het leven en mijn kinderen."

Boogerd zei ook zijn mogelijke straf te zullen accepteren. Maar hij benadrukte wel dat hij geen namen van anderen zal noemen. Ook niet indien hem dat strafvermindering kan opleveren. Tot slot hoopte Boogie dat er nog mensen zullen zijn die hem kunnen begrijpen en blijven steunen. "Doping was in mijn periode onderdeel van het leven als beroepsrenner en gemeengoed in het peloton. Ik hoop dat er nog mensen me als een goeie wielrenner zullen zien", besloot hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties