"Voetbal is georganiseerde religie met corrupte organisatie aan het hoofd" (video) Sport
"Voetbal is georganiseerde religie met corrupte organisatie aan het hoofd" (video)
Sport

"Voetbal is georganiseerde religie met corrupte organisatie aan het hoofd" (video)

Terwijl de Rode Duivels momenteel op het vliegtuig zitten naar Brazilië en de voetbalhysterie op het punt staat uit te breken, mag een kritische kanttekening ook niet ontbreken. Tenslotte: het is nog altijd maar een spelletje waarbij 22 venten achter een bal aanlopen.
Ons hoor je niet klagen: wij houden van voetbal, wij kijken uit naar de fratsen van de Messi's, Neymars, Hazards en Ja-Ja-Januzaj's, en ja, ook wij zouden maar wat graag in de schoenen staan van de speler die met een schitterende vrije trap in de 92ste minuut de World Cup veilig stelt. Maar los van het spontane orgasme dat velen krijgen, wanneer ze als zwart-geel-rode zombies door de straten dwalen, mag enige bezorgdheid rond het moderne voetbal niet ontbreken.

John Oliver, Brits komiek, acteur en presentator, gaf in 'Last Week Tonight' zijn eigenzinnige visie op het wereldkampioenschap voetbal en de organisatie die er achter zit. "Een stadion in het amazonegebied dat amper bereikbaar is, waar geen locale, grote club speelt, 270 miljoen dollar kost en waar vier wedstrijden zullen doorgaan, zal na de World Cup het duurste vogeltoilet ter wereld worden", het is maar één van de vele quotes waarmee Oliver een spijkerharde maar heerlijke analyse maakt van het WK in Brazilië.

De FIFA, de wereldorganisatie voetbal, krijgt ook een veeg uit de pan, maar dat mag u niet verbazen. Het is ondertussen meer dan duidelijk dat het er niet erg koosjer aan toe is gegaan bij de erkenning van het WK 2022 in Qatar. Volgens Sepp Blatter, hoofdpipo van de FIFA, komen de beweringen over omkoping vooral voort uit 'racisme jegens de Qatarezen'. Vreemde taal voor zo'n voorzitter...

In ieder geval, spendeer even tijd om Oliver te aanhoren. Laat zijn analyse het voetbalplezier niet in de weg staan, maar hou het in het achterhoofd. De heldenstatus die koning voetbal momenteel heeft, is er eentje met een zwarte, donkere keerzijde waar geld, onmenselijke bedragen, volledige tegengestelde belangen en omkoperij allemaal deel van uitmaken. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties