Voetbalbond ziet 'verrader' Dick Advocaat als mogelijke opvolger Wilmots (poll) Sport
Voetbalbond ziet 'verrader' Dick Advocaat als mogelijke opvolger Wilmots (poll)
Sport

Voetbalbond ziet 'verrader' Dick Advocaat als mogelijke opvolger Wilmots (poll)

Gelove wie gelove kan, maar de kans bestaat dat – als Wilmots straks wel degelijk naar Schalke 04 verkast – Dick Advocaat weer aan het roer staat van onze duivels. Dat zou behoorlijk pijnlijk zijn, aangezien ‘Little Dick’ ons vijf jaar geleden zonder compassie heeft laten vallen als een baksteen voor Rusland.
Laten we niet naïef doen: naar alle waarschijnlijkheid trekt Marc Wilmots straks met al zijn kornuiten naar Duitsland om er zijn oogappel Schalke 04 te soigneren. Hoewel de 46-jarige trainer een Belgisch contract heeft tot 2018, is allang duidelijk geworden dat de afkoopsom van 1 miljoen euro voor Schalke 04 geen enkel probleem hoeft te zijn.

Geen idee hoe de voetbalbond het klaarspeelt, maar wat er wellicht staat te gebeuren, is precies hetzelfde scenario als in 2010, toen Dick Advocaat zijn trainersschoenen veegde aan het contract tot 2012 en Guus Hiddincks plaats innam in Rusland. “We zijn verraden. Het gedrag van Advocaat is professioneel en persoonlijk onaanvaardbaar. We zijn diep en diep ontgoocheld”, snikte de altijd zo opgewekte bondsvoorzitter François De Keersmaecker toen.

Nu, vijf jaar verder, lijkt het onterende verhaal volledig vergeten te zijn, want diezelfde Dick liet weten dat hij graag weer een poging zou willen doen om onze nationale trots te trainen, en weet je wat de voetbalbond – inclusief De Keersmaecker – zei? Niet neen. Met andere woorden: men staat open voor onderhandelingen met de 67-jarige Hollander. Leuker én eervoller zou zijn: krijg de klere! Want 2010 was de allerlaatste keer dat een Hollander met ons kl*ten speelde. Het beste bewijs was de daaropvolgende 4-2. (KDN)

customer survey

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties