Voetbalgeweld: Standard-speler koekt OHL-terrorist terecht neer (video) Sport
Voetbalgeweld: Standard-speler koekt OHL-terrorist terecht neer (video)
Sport

Voetbalgeweld: Standard-speler koekt OHL-terrorist terecht neer (video)

Wat er zich vandaag op het veld van OH Leuven afspeelde, zal nog een tijdje nazinderen in de gemiddelde voetbaldiscussie. Standard-speler Mehdi Carcela ging door het lint na een regelrechte aanslag.
De wedstrijd tussen OH Leuven en Standard Luik ontplofte net voor de rust: bij een 0-0 stand ging Cerigioni langs achter door op Carcela, waarna Cerigioni rood kreeg. Iets later volgde de volgende overtreding op Carcela, die blijkbaar de meest geviseerde man op het veld was.

En nog was het niet genoeg: bij de volgende actie van de Marokkaanse international ging Bjorn Ruytinx vol op hem door: hij raakte Carcela op de enkel. Die ging neer en schreeuwde het uit: 'C'est cassé!'. Toen de scheidsrechter Ruytinx voor de horrortackle slechts geel gaf, zat het spel op de wagen.

Ruytinx liet zich van zijn minst sportieve kant zien en stond zowaar te glimlachen naar Carcela, die met zijn pijn geen blijf wist. Lichten uit bij de Marokkaan en die wist zich - met een gebroken enkel - nog richting Ruytinx te lanceren om hem een 'koek op zijn bakkes' te verkopen. Volkomen terecht, naar onze mening - maar op een voetbalveld wordt dat nu éénmaal niet getolereerd en Carcela kreeg zelf rood.

Ondertussen werd bevestigd dat de enkel van de speler inderdaad gebroken is, waardoor hij weleens langer geblesseerd dan geschorst zou kunnen zijn. Al zou hij er van ons nog een schorsingsdagje bij krijgen, gewoon omdat hij met zijn vlakke hand op Ruytinx klopte. Dat kon beter. (KA)

UPDATE: De enkel van Carcela is niet gebroken, maar hij scheurde wel verschillende ligamenten.

Herbekijk hier de beelden:

Ook op twitter was de trap van Ruytinx en de reactie van Carcela een veelbesproken item:
br>

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties