Voetbalicoon Rik Coppens overleden Sport
Voetbalicoon Rik Coppens overleden
Sport

Voetbalicoon Rik Coppens overleden

De Antwerpse voetbalheld Rik Coppens is niet meer. Na 84 jaar heeft de eigenzinnige ex-Rode Duivels spijtig genoeg de geest gegeven. Dat meldt Beerschot-Wilrijk zonet op zijn website.
Pijnlijk nieuws uit de voetbalwereld. De Belgische voetbaltrots Rik Coppens is op 84-jarige leeftijd overleden. Coppens werd in december opgenomen in het ziekenhuis, maar vanaf toen ging het enkel bergaf. “Enkele weken geleden werd Rik Coppens nog een tijdje opgenomen in het ziekenhuis, waarna zijn gezondheidstoestand merkelijk achteruitging”, klinkt het op de website van Beerschot-Wilrijk.

De onbuigzame Antwerpenaar werd op de ‘Rik Coppens Dag’ in september nog geëerd door de ploeg waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière vertoefde (zie beelden onderaan). Naast Beerschot VAC speelde hij nog een tijdje bij Olympic Charleroi, Crossing Molenbeek, Berchem Sport en Tubantia Borgerhout. Vervolgens koos hij nog voor een 14-jarige trainerscarrière bij verscheidene ploegen om te eindigen bij het begin: Beerschot VAV.

De onbevreesde aanvaller scoorde 325 doelpunten in 650 wedstrijden, waaronder 21 voor de nationale ploeg. In 1954 werden zijn knappe prestaties beloond met de allereerste Gouden Schoen. (KDN)

Rik Coppens werd onlangs nog geëerd door Beerschot-Wilrijk:

Een recent interview met de toen 82-jarige Coppens:

Enkele hoogtepunten uit Coppens' straffe voetbalcarrière:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties