Voetbalinterland België - Portugal gaat TOCH door, maar in Portugal Sport
Voetbalinterland België - Portugal gaat TOCH door, maar in Portugal
Sport

Voetbalinterland België - Portugal gaat TOCH door, maar in Portugal

Update: De Belgische voetbalbond heeft beslist om de match toch te laten doorgaan, maar dan in Leiria, Portugal. Fans met een ticket die daar niet geraken, kunnen hun geld overigens terugkrijgen.

Hieronder vind je het oudere artikel:

Origineel bericht:

Komende dinsdag staat de voetbalinterland België - Portugal op de planning. Gisteren belde de Portugese voetbalbond al met de KBVB om te informeren naar wat België zal doen na de aanslagen. Portugal kwam zelfs met een heel concreet voorstel om de interland in hun land te laten doorgaan. Ze hadden een stadion met 30.000 plaatsen dat ze dinsdag perfect zouden kunnen gebruiken. Iets dat eventueel een goed idee was volgens de KBVB, maar bondscoach Marc Wilmots moest hier niets van weten. Hij wil namelijk net zoals veel jongens van de nationale ploeg niet op de vlucht slaan voor de terreur en de match gewoon spelen in Brussel.

De grote vraag is natuurlijk of de interland uiteindelijk zal doorgaan. De training van de Rode Duivels van gisteren en ook deze van vandaag zijn al afgelast. Wilmots en zijn troepen willen de match echter ontzettend graag spelen, maar de autoriteiten zullen dit enkel toelaten indien de veiligheid gegarandeerd kan worden. Ook de KBVB zal ongetwijfeld voorstander zijn om de wedstrijd te spelen, indien dit niet het geval is dan zou dit immers een serieuze financiële domper voor de voetbalbond zijn. Iets wat ongetwijfeld nu niet het belangrijkste is, maar het zal wel in het achterhoofd spelen.

Morgen zullen we wellicht uitsluitsel krijgen of België - Portugal wel of niet zal doorgaan. Het lijk in ieder geval wel duidelijk dat men alles in het werk zal stellen om deze match te spelen. Al is het maar om te tonen dat België zijn hoofd niet buigt voor terrorisme. Iets wat we wel gedaan hebben in november voor de interland België - Spanje na de verschrikkelijke aanslagen in Frankrijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties