Voetballer gedood door boze 'fans' in Algerije (video's) Sport
Voetballer gedood door boze 'fans' in Algerije (video's)
Sport

Voetballer gedood door boze 'fans' in Algerije (video's)

De ene sport is al gevaarlijker dan de andere. Maar in de Algerijnse voetbalcompetitie moet je als speler echt vrezen voor je leven.

De Kameroense spits Albert Ebosse is zaterdagavond overleden na een geval van agressie door zijn eigen supporters. JS Kabylie, de club van Hugo Broos, verloor thuis met 1-2 tegen USM Alger en dit was duidelijk niet naar de zin van de thuisfans. Toen de spelers richting kleedkamer liepen, begonnen de boze supporters naar verluidt met stenen te gooien richting de spelers. Een daarvan raakte het hoofd van de 24-jarige spits, die bovendien het enige doelpunt maakte voor de thuisclub. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Vorig seizoen werd de 24-jarige Ebosse nog topscorer in de Algerijnse Ligue 1.

De Algerijnse voetbalbond kondigde aan een onderzoek in te stellen. Het stadion van de club in de Algerijnse stad Tizi Ouzou wordt voorlopig gesloten. Ook de Afrikaanse voetbalfederatie CAF gaat zich buigen over de zaak. Voorzitter Issa Hayatou kondigde aan 'harde maatregelen te nemen tegen deze zware vorm van geweld'. (TDG)

Bron: Novum/AP, Youtube, Cameroon Online

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties