Voetballer krijgt serieuze straf na commentaar… via Facebook Sport
Voetballer krijgt serieuze straf na commentaar… via Facebook
Sport

Voetballer krijgt serieuze straf na commentaar… via Facebook

Een voetballer van de Limburgse derdeprovincialer Lanklaar heeft een schorsing van zes speeldagen gekregen na negatieve commentaren over een lijnrechter. “Dit is een sterk signaal. Het is dan ook not done om een arbiter thuis lastig te vallen”, zegt scheidsrechtersbaas Paul Allaerts van de voetbalbond.

Na de nederlaag waren er discussies met de lijnrechter en scheidsrechters. Achteraf stuurde Giuseppe Francone de lijnrechter een privébericht via Facebook. “Als je nu ballen aan je lijf hebt, beledig jij mij hier. Niet toen je nog in je zwarte hemdje stond, met een vlaggetje in je hand.”

“Ik vind dat ik meneer Cillen op een fatsoenlijke manier heb laten weten dat hij ons niet zomaar kon beledigen. Die vlaggenmannetjes in hun zwarte hemdjes denken altijd dat ze meer mogen dan wij. Al besef ik achteraf dat het niet slim was die tekst te sturen.” De KBVB werd op de hoogte gebracht.

“De lijnrechter heeft er goed aan gedaan de scheidsrechter te informeren. En die deed op zijn beurt zijn taak om het Provinciaal Comité in te lichten. Stel dat elke speler zomaar een arbiter mag contacteren omdat hij het oneens is met een beslissing op het veld: waar gaat dat dan eindigen?”, aldus Allaerts. (CR)

Bron: Het Nieuwsblad / Foto: Freeimages

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties