Voor geld danst de beer: Ronaldo en co in traditionele klederdracht voor Saudische feestdag Sport
Voor geld danst de beer: Ronaldo en co in traditionele klederdracht voor Saudische feestdag
Sport

Voor geld danst de beer: Ronaldo en co in traditionele klederdracht voor Saudische feestdag

Er is al veel gezegd en geschreven over het voetbal in Saudi-Arabië. Gaan al die sterren daar naartoe voor het geld of de hoogstaande kwaliteit van het voetbal? Zeg het maar… Feit is dat er nu weer een episode kan bijgeschreven worden in het grote Saudische voetbalboek…

Vorige zaterdag (23/09) was het immers de nationale feestdag aldaar en daar hoorde natuurlijk de nodige ‘promotie’ bij. Voetbalsterren zoals Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema hulden zich voor de gelegenheid in traditionele klederdracht.

'Sportswashing'

Kroonprins Mohammed Bin Salman zag het allemaal graag gebeuren en het kan hem niets schelen dat het Westen zijn beleid als ‘sportswashing’ bestempeld. Met de organisatie van prestigieuze sportevenementen en het aantrekken van de beste voetballers ter wereld wil de prins het imago van zijn land oppoetsen. Qua mensenrechten is er echter nog altijd veel werk.

(lees verder onder foto's)

"We blijven het doen"

“Als sportswashing mijn bruto nationaal product met een procent doet stijgen, dan zullen we blijven sportswashen”, zei Bin Salman aan Fox. “Die term kan mij niks schelen. Door de sport is ons BNP met 1 procent gestegen. En ik hoop er nog 1,5 procent bij te doen. Noem het wat je wil, maar daar gaan we voor.” Duidelijk!

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties