Voorjaar Leukemans wellicht afgelopen Sport
Voorjaar Leukemans wellicht afgelopen
Sport

Voorjaar Leukemans wellicht afgelopen

Het voorjaar van Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) zit er zo goed als zeker op. De Antwerpenaar kampt met een letsel aan de meniscus.

Leukemans gaf al forfait voor zijn geliefde Parijs-Roubaix om zijn knie te kunnen sparen voor de Brabantse Pijl deze woensdag en de Ardense klassiekers die erop volgen.

"Na praktisch volledige rust op vrijdag en zaterdag hoopte ik op zondag een grote training te kunnen maken en gerustgesteld te worden wat mijn knie betreft. Helaas. Het draaide helemaal anders uit", vertelt een zwaar teleurgestelde Leukemans op zijn website. "Na anderhalf uur fietsen ben ik noodgedwongen naar huis teruggekeerd omdat ik terug pijn in die knie voelde."

"Een specialist die mijn knie onderzocht oordeelde nu al met grote zekerheid dat het wellicht om een letsel aan de meniscus gaat. Die is ofwel gewoon geraakt of anders is er een scheurtje in. Is het dat eerste dan kunnen verdere inspuitingen in de knie en de nodige rust voldoende zijn."

Als het om een scheurtje gaat, moet Leukemans een kijkoperatie ondergaan en dat betekent drie weken langs de kant blijven. Dinsdag weet de renner meer na een MRI.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties