Voormalige 'sterkste man ter wereld' tilt 549 kg Hummer-banden en breekt wereldrecord Sport
Voormalige 'sterkste man ter wereld' tilt 549 kg Hummer-banden en breekt wereldrecord
Sport

Voormalige 'sterkste man ter wereld' tilt 549 kg Hummer-banden en breekt wereldrecord

Oleksii Novikov was de sterkste man ter wereld in 2020, en de op twee na sterkste in 2022. Dit jaar voegde hij ook ‘sterkste man van Europa’ toe aan zijn palmares. En dit laatste was nog indrukwekkender omdat de Oekraïner naar verluidt minimale training had vanwege zijn deelname aan de dienstplicht voor de oorlog van zijn land tegen Rusland.

Nu gaan er beelden rond op het internet waarop te zien is hoe Novikov 549 kilo aan Hummer-banden tilt tijdens de Shaw Classic-wedstrijd. Bij de video – die oorspronkelijk op Reddit gepost werd – stond als bijschrift: “HMRB terwijl ik deze 549 kg Hummer-banden til en het wereldrecord verbreek”. HMRB staat daarbij voor ‘Hold my Red Bull’.

40 zakken hondenbrokken

Een Reddit-gebruiker merkte op: “Dat zijn meer dan 40 zakken van de brokken voor mijn hond. Ik ga deze gast inhuren om ze naar binnen te dragen!” Een tweede zei: “Dit is waarom Rusland de oorlog zal verliezen.” Novikov heeft fans de afgelopen maanden op zijn YouTube-kanaal inzicht gegeven in zijn ervaringen als Oekraïense soldaat. In een video die in april van dit jaar werd geüpload, slechts zes weken nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, plaatste Novikov beelden van zichzelf terwijl hij samen met medesoldaten deelnam aan oefeningen.

Hieronder kun je de beelden van zijn huzarenstukje met de Hummer-banden bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties