Vriendin Mboyo (AA Gent) raakt levensgevaarlijk gewond na ongeval rond nieuw stadion Sport
Vriendin Mboyo (AA Gent) raakt levensgevaarlijk gewond na ongeval rond nieuw stadion
Sport

Vriendin Mboyo (AA Gent) raakt levensgevaarlijk gewond na ongeval rond nieuw stadion

De twintigjarige vriendin van AA Gent-sterspeler Ilombe "Petit Pelé" Mboyo is zondagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze door een wagen werd aangereden in de buurt van het nieuwe stadion van AA Gent.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.15 uur, vlak voor het begin van de voetbalwedstrijd tegen KV Mechelen. Het 20-jarige meisje liep te voet langs de Heerweg Noord in de richting van het stadion toen ze aan de overzijde van de straat een bekende met de wagen zag voorbij rijden. Die nodigde haar uit om mee te rijden richting Ghelamco Arena.

Volgens de politie stak de vrouw vervolgens zonder zorgvuldig te kijken de straat over en werd ze opgeschept door een wagen. De vrouw werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Gent.

De wedstrijd tegen KV Mechelen, die Gent won met 2-1, was de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe stadion van AA Gent.

Over de mobiliteit rond het nieuwe stadion is al heel wat te doen geweest. Er zijn een 1.000-tal parkeerplaatsen, maar de bezoekers worden vooral aangemaand om met het openbaar vervoer de de verplaatsing te maken. Die oproep kwam o.a. van burgemeester Termont in onderstaand ludiek filmpje.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties