Vrouwenpeloton krijgt eigen etappe tijdens Tour de France Sport
Vrouwenpeloton krijgt eigen etappe tijdens Tour de France
Sport

Vrouwenpeloton krijgt eigen etappe tijdens Tour de France

ASO heeft zaterdag de oprichting van een nieuwe vrouwenwedstrijd aangekondigd, Onder de titel 'La Course by Le Tour de France' zullen tijdens de komende editie van de Tour op de Champs-Elysées ook vrouwen een wedstrijd mogen rijden.

De eerste editie zal op 27 juli gereden worden, net voor de aankomst van de slotrit van La Grande Boucle. Het wordt de eerste keer sinds 1989 dat de vrouwen naast de mannen zullen rijden tijdens de belangrijkste wielerkoers van het jaar. "Een vrouwenwedstrijd op het mythische parcours van de Champs-Elysées is een geweldige stap voorwaarts", stelde UCI-voorzitter Brian Cookson.

Zo leverde de campagne van onder andere Marianne Vos om de Ronde van Frankrijk voor vrouwen tegelijkertijd met de mannen te laten verrijden, een eerste succes op. Vos startte in juli van vorig jaar samen met collega's Emma Pooley, Kathryn Bertine en Chrissie Wellington een petitie om een Ronde van Frankrijk voor vrouwen tegelijkertijd met de mannen te organiseren. De petitie werd een succes, ASO nodigde de vrouwen daarna uit voor een gesprek.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties