VS wint tegen Duitsland B, Engeland speelt gelijk in Brazilië (video) Sport
VS wint tegen Duitsland B, Engeland speelt gelijk in Brazilië (video)

Duitsland heeft zondag in Washington een oefenduel tegen de Verenigde Staten met 4-3 verloren. De Duitsers traden aan met een veredelde reservenploeg aangezien een rist sterkhouders er niet bij waren. Brazilië en Engeland speelden in een vriendschappelijke wedstrijd in het Maracana-stadion van Rio 2-2 gelijk.

De VS, die woensdag in Cleveland met 2-4 verloren van de Rode Duivels, stonden bij de rust 2-0 voor. Altidore en een owngoal van Ter Stegen zorgden voor de Amerikaanse voorsprong.

Bekijk de nogal knullige owngoal van Ter Stegen via YouTube:

Westermann milderde kort na rust, maar twee goals van Dempsey op het uur gaven de VS van coach Jurgen Klinsmann, een veilige 4-1-voorsprong. In het slotkwartier scoorden Kruse en Draxler nog twee keer voor de ploeg van Joachim Löw.

In Rio de Janeiro bracht Fred de WK-organisator twaalf minuten na de pauze op voorsprong. Halfweg de tweede periode lukte Oxlade-Chamberlain de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwamen de Engelsen, die konden rekenen op een erg sterke doelman Joe Hart, op voorsprong via Wayne Rooney. Een treffer van Paulinho amper drie minuten later zorgde voor het billijke gelijkspel.