Vuelta 2014 telt acht aankomsten bergop Sport
Vuelta 2014 telt acht aankomsten bergop
Sport

Vuelta 2014 telt acht aankomsten bergop

De Ronde van Spanje 2014 telt acht aankomsten bergop, drie minder dan in 2013. Dat bleek zaterdag in Cádiz, waar het parcours werd voorgesteld. De Pyreneeën worden niet aangedaan. En voor het eerst sinds 1993 ligt de eindmeet niet in Madrid.

Op 23 augustus vertrekt het peloton in Andalusië, het einde van de Vuelta is voorzien op 14 september in Santiago de Compostela.

In deze 69ste editie, die opent met een ploegentijdrit, lijken er voor de sprinters slechts in vijf vlakke ritten zegekansen weggelegd. De twee individuele tijdritten zijn voorzien in de tiende etappe en op de slotdag.

De eerste zware beproeving dient zich aan in de zesde etappe, met de vijf kilometer lange klim naar Cumbres Verdes. Daarna gaat het in noordelijke richting naar de winderige plateaus van La Mancha. In de negende rit is er een aankomst bergop in Valdelinares.

Bergen van Cantabrië en Asturië

De eerste rustdag (1 september) wordt gevolgd door een 34 kilometer lange individuele tijdrit. In de 11e etappe volgt een eindklim naar de Alto San Miguel de Aralar, vlakbij de Pyreneeën. Daarna wordt koers gezet richting de bergen van Cantabrië en Asturië, waar de zware etappes naar La Camperona (14de rit), Lagos de Covadonga (15de rit) en La Farrapona (16de rit) hun tol zullen eisen.

Na de tweede rustdag (9 september) trekt de Vuelta naar Galicië. In de voorlaatste etappe zal de aankomst bovenop de Ancares voor scherprechter spelen. Na de 10 kilometer lange slottijdrit weten we wie de opvolger wordt van Chris Horner op de Vuelta-erelijst.

Foto: Samuel Sánchez (links) en Alejandro Valverde

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties