Vuelta-winnaar Horner brak ribben op het WK Sport
Vuelta-winnaar Horner brak ribben op het WK
Sport

Vuelta-winnaar Horner brak ribben op het WK

De Amerikaan Chris Horner heeft zondag in de wegrit op het WK wielrennen in Firenze enkele ribben gebroken. Dat maakte zijn team RadioShack-Leopard dinsdag bekend. Het seizoen van de verrassende winnaar van de voorbije Ronde van Spanje zit er meteen op.

Horner was zondag net als een pak andere renners zwaar ten val gekomen in de eerste plaatselijke ronde van de volledige uitgeregende wegrit en moest de strijd staken. Hij brak enkele ribben en moet forfait geven voor de Ronde van Lombardije (6/10) en de Ronde van Peking (11-15/10).

2-3 weken niet fietsen

"Alles ging goed de voorbije maanden, met uitzondering van het WK", aldus Horner, die op 23 oktober zijn 42e verjaardag viert. "Gebroken ribben zijn erg pijnlijk en ik zal minstens twee tot drie weken van de fiets moeten blijven. Het is jammer dan ik mijn wielerseizoen niet kan afsluiten met een goede prestatie in de Ronde van Lombardije of die van Peking.

De Amerikaan was met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde. Tot voor de Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro.

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties