Waarom de Rode Duivels geen wereldkampioen gaan worden Sport
Waarom de Rode Duivels geen wereldkampioen gaan worden
Sport

Waarom de Rode Duivels geen wereldkampioen gaan worden

Olee! Na Algerije heeft het Belgische voetballeger nu ook grootmacht Rusland verslagen. Zes op zes – da’s mooi – maar tot daar het goede nieuws. Met zulk traag en saai voetbal springen we helaas niet ver. En zo zijn er nog een aantal redenen...
We gaan door naar de achtste finale, dat is zeker. Is dat iets om fier op te zijn? Uiteraard. Maar toch moeten we ook realistisch blijven en kritisch durven nakaarten. Als we zo blijven ballen, worden we nooit wereldkampioen. Never, nunca, jamais! Komen ze dan, onze argumenten:

1) Waar is ons wervelend voetbal gebleven van tijdens de kwalificatiecampagne? Algerije konden we nog door de vingers zien – iets met ‘eerste match’ en ‘stress’ – maar nu we ook tegen Rusland nauwelijks iets lieten zien, kunnen we er niet meer omheen: wij brengen het saaiste voetbal van het WK. Onze gouden generatie lijkt rond te lopen met een (gouden) ei in hun broek. Serieus, soms doet het gewoon pijn aan de ogen, terwijl die klasbakken toch miljoenen euro’s opstrijken bij hun club?

2) Als we er al vanuit gingen dat Lukaku een killer is, werd het tegendeel alweer bewezen. Nope, de man van 25 miljoen euro zit in een diepe put. Eentje waar ie met zijn 1m93 zelfs niet meteen uit raakt. En als zijn ego dan óók nog eens gaat meespelen, dan zijn we nóg verder van huis. Met dat ego bedoelen we zijn schandalige reactie toen ie naar de kant werd gehaald. Boos op zichzelf en iedereen, omdat hij er voor de tweede keer niets van bakte. Lichtpunt Origi deed het hem voor, maar als Lukaku niet snel ‘geneest’, hebben we maar één echte spits om op terug te vallen. Eentje van 19. Een bankzitter bij Lille.

3) Onze charismatische trainer staat voor 200% achter zijn team, da’s prachtig om te zien. Maar Wilmots blijft verbazen als ie het weer heeft over ‘het initiatief aan de tegenstander laten’. Deden we dus ook tegen Rusland, en moest Rusland beschikken over een afmaker – zoals Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Nederland, Argentinië enzovoort hebben – dan zou er van dat vreugdedansje gisterenavond geen sprake geweest zijn. Wat is er mis met ‘snel combineren en knalleeeeuuuh’?

4) Hoe talentvol onze gouden generatie ook is, aan ervaring hebben we een schrijnend gebrek. Enkel Daniël Von Blunder heeft al meerdere WK-watertjes doorzwommen, dus stellen wij ons de vraag hoe deze groep met druk omgaat tegen de ervaren rotten van onder andere Duitsland, Argentinië of Chili.

5) Om een kanttekening te maken bij dat laatste land: Uitkomen tegen Duitsland zou ons op voorhand al heel wat remsporen bezorgen – dus liever vermijden, die handel. Maar misschien onderschatten we andere, voor ons minder ‘bekende’ landen wel. Kijk naar Chili en Costa Rica. De ene maakte brandhout van Spanje, de andere trapte Italië de verdoemenis in.

6) Al onze mogelijke tegenstanders in de tweede ronde hebben al geïmponeerd. Duitsland walste over Portugal, Ghana liet Duitsland serieus zweten en de VS droogde Ghana af én deed Portugal behoorlijk pijn. Waar is de tijd dat we dachten dat we tegen het ‘zwakkere’ Portugal zouden uitkomen?

7) We hebben een overvloed aan middenvelders. Da’s goed nieuws, maar daar staat tegenover dat je niet iedereen gelukkig kan houden, want je moet telkens weer selecteren. Verdedigend staan we echter veel minder sterk, met een aantal basisspelers die bijna niet aan spelen toekwamen in hun huidige club: Alderweireld (12 van de 61 matchen), Vermaelen (21 van de 56 matchen) en Van Buyten (19 van de 47 matchen). Gisteren werd dat overduidelijk, toen Vermaelen na een half uur moest afhaken.

8) Last but not least: de supporters. Tijdens de wedstrijd tegen Rusland viel ons op dat de Belgische supporters wel héél snel aan het fluiten gingen. Ergens begrijpelijk, omdat het spel inderdaad op niet veel trok, maar als supporter blijf je achter je ploeg staan, zeker op een WK. Als de supporters al niet met de stress omkunnen, laat staan de spelers...

Soit, wie zijn wij om kritiek te leveren, maar het zijn wel puntjes om even stil bij te staan en een eventuele vernedering later makkelijker te kunnen relativeren. Of dacht u helemaal anders? Laat het ons weten in onderstaande poll. (KDN)

survey hosting

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties