Waarom wij graag voetbal zien: de grote Messi Show (video) Sport
Waarom wij graag voetbal zien: de grote Messi Show (video)

Messi de nieuwe Maradona? Zeg maar Messi de verbeterde Maradona! Bewijs daarvan de heer-lij-ke goal die hij gisteren tegen Real Madrid scoorde na een dribbel die bijna aan de middenlijn begon. Om een paar keer opnieuw te zien. Bij deze dus.
De ‘super clasico’ tussen Real Madrid en Barcelona begon erg mak. Met meer dan 60 procent balbezit voor Barcelona in de eerste helft was het duidelijk dat Real Madrid vooral geen goal wilde binnenkrijgen. Dus kookten de potjes zowel op als naast het veld regelmatig over: rode kaart voor bankzitter en reservedoelman Pinto net na de rust toen hij zich moeide in een ‘gesprek’ tussen Arbeloa en Keita en rode kaart voor Pepe die net iets te veel van het been van Alves meehad. De ‘well done’ van trainer Mourinho aan de scheidsrechter kostte hem een plaats op de tribune waar hij verder kon kijken naar de toen al op gang getrokken ‘Messi Show’.

Die scoorde eerst nog ‘gewoon’ na een puike voorzet van Affelay om tien minuten later zijn stempel helemaal op de wedstrijd te drukken (minuut 2:38 op deze video). De vinnige Argentijn trok zich ergens halverwege het veld op gang, ging vlotjes een speler of vier voorbij om de bal vervolgens met rechts in het net te leggen. En daarom kijken wij nu voetbal.

Met deze 0-2 winst en de 0-2 winst van ManU tegen Schalke 04 van dinsdag lijkt de CL-finale alvast vast te liggen. (AH)