Wat met de Rode Duivels...? In deze sport ligt de toekomst van Thibaut Courtois: "We blijven dromen!" Sport
Wat met de Rode Duivels...? In deze sport ligt de toekomst van Thibaut Courtois: "We blijven dromen!"
Sport

Wat met de Rode Duivels...? In deze sport ligt de toekomst van Thibaut Courtois: "We blijven dromen!"

Het vorige voetbalseizoen eindigde voor Thibaut Courtois met een onverwachte wending. De 31-jarige doelverdediger van Real Madrid liet verstek gaan bij een internationale wedstrijd tegen Estland, tot groot ongenoegen van de bondscoach en nagenoeg het ganse land. Achter de schermen speelden een blessure en een leiderschapskwestie mee. De twijfels over zijn toekomst bij het nationale team, de Duivels, waren tastbaar. Echter, Courtois bleef onverstoord. In een recent interview met het Canadese TLN onthulde de Limburgse doelman dat zijn droom een wereldkampioenschapstitel met de Rode Duivels is.

"Mijn visie is gericht op het behalen van de wereldtitel. Het is geen eenvoudige taak voor België, aangezien er meerdere topploegen zijn. In 2018 stonden we al eens dicht bij die droom, met een eervolle derde plaats. We zullen de toekomst afwachten, maar we blijven vastberaden dromen,” liet hij noteren. En nog eens triomferen in de Champions League staat ook op zijn verlangslijstje: “Dit evenement is de Europese variant van de Super Bowl, een mondiaal gevolgd spektakel. Wie wil dat niet winnen!?” En wat met zijn toekomst bij Real Madrid…?

"Ik ben heel blij bij Real"

"Iedereen is zich bewust van mijn diepgaande vreugde bij Real Madrid. Het is mijn wens om daar mijn voetbalpensioen te vinden. Zolang ik kan blijven genieten, zal mijn toewijding voortduren,” zei Courtois. Zijn verbintenis met Madrid loopt tot 2026. Maar wat brengt de toekomst na het voetbalpensioen? Het lijkt waarschijnlijk dat de doelman zijn tijd grotendeels zal besteden op en naast racecircuits. Naast voetbal is autoracen namelijk zijn grootste passie. Op dit moment is Courtois zelfs al druk bezig met het oprichten van een raceteam, genaamd TC Racing.

Omringd door mensen met ervaring

Hij wordt hierbij bijgestaan door adviseur Roberto Merhi, een Spaanse coureur die in 2015 in dertien Formule 1-races heeft deelgenomen en nu actief is in de Formule E voor Mahindra Racing. Courtois heeft reeds een aantal ervaren engineers en technici aangetrokken voor zijn team. Hoewel de definitieve line-up van coureurs voor TC Racing nog niet bekend is, heeft de doelman al een lijst met veelbelovende kandidaten opgesteld. De vraag waar het team zal strijden in de Formule 4-competitie is eveneens onbeantwoord.

Wat zijn de ambities van Courtois in de Formule 4? 

Echter, de ambities van Courtois zijn hoog gesteld. Het streefdoel is zelfs deelname aan enkele resterende races van het huidige seizoen, mogelijk in de Verenigde Arabische Emiraten of Spanje. Het uiteindelijke tijdsbestek hangt af van de snelheid waarmee het team kan worden geformeerd. De passie voor racen bij Courtois is niets nieuws. In 2020 nam hij samen met Alexander Albon, die momenteel voor Williams in de Formule 1 rijdt, deel aan een virtuele Grand Prix als onderdeel van de Red Bull Esports-familie. Bovendien beschikt hij over een geavanceerde racesimulator in zijn huis.

(Bron: hln.be en TLN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties