Wawrinka verrast Nadal in finale Australian Open Sport
Wawrinka verrast Nadal in finale Australian Open
Sport

Wawrinka verrast Nadal in finale Australian Open

De Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 8) heeft zondag de Australian Open in Melbourne op zijn naam geschreven. In de finale nam 'Stan' in vier sets de maat van het Spaanse topreekshoofd Rafael Nadal (ATP 1). Het werd 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3 na 2 uur en 21 minuten tennis.

Voor de 28-jarige Wawrinka is het de allereerste grandslamtitel uit zijn carrière. Zijn beste resultaat tot dusver was een halve finale op de US Open 2013. In Melbourne was hij nog niet verder geraakt dan een kwartfinale (in 2011).

Rafael Nadal won de Australian Open al eens in 2009 maar bleek zondag niet in staat zijn kansen volledig te verdedigen. Na vroeg opslagverlies in de eerste set (bij 1-2) moest Nadal, die sukkelde met de rug, de openingsset met 6-3 aan Wawrinka laten.

Na het derde spel in de tweede set verdween Nadal van de baan om zich door de fysio te laten behandelen. De dertienvoudige grandslamlaureaat keerde na enkele minuten terug, maar kon duidelijk niet voluit gaan. Wawrinka stoomde door naar 6-2 setwinst.

In de derde set kantelde het spelbeeld verrassend. Een nochtans lijdende Nadal forceerde de break in het tweede spel en pakte daarna de set met 6-3.

Wawrinka herstelde zich in de vierde set van de mentale klap. Hij kwam 4-2 voor, moest nog een rebreak toestaan, maar maakte de match bij 5-3 en 40/0 toch af bij zijn eerste matchbal.

Wawrinka, die de twaalf vorige ontmoetingen tegen Nadal had verloren, volgt op de erelijst Novak Djokovic op. De Serviër won de voorbije drie edities in Melbourne maar werd dit jaar in de kwartfinales gewipt door Wawrinka.

Belga, Foto's Reuters/AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties