Welk astronomisch bedrag mogen de Kansas City Chiefs op hun rekening verwachten na winst in de Super Bowl? Sport
Welk astronomisch bedrag mogen de Kansas City Chiefs op hun rekening verwachten na winst in de Super Bowl?
Sport

Welk astronomisch bedrag mogen de Kansas City Chiefs op hun rekening verwachten na winst in de Super Bowl?

Zondagnacht konden we met z’n allen getuige zijn van misschien wel hét sportevenement van het jaar, de Super Bowl. De Kansas City Chiefs veroverden de scalp van de Philadelphia Eagles na een zenuwslopende wedstrijd met een ‘dramatisch’ einde. Het werd 38-35 na een ultieme penalty kick. Maar er stond tijdens de Super Bowl meer dan alleen maar eer op het spel voor de beide teams…

Het enorme evenement is echt een wereldwijde aangelegenheid: de wedstrijd wordt door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken en er gaan enorme bedragen omheen, van woekerprijzen voor kaartjes tot duizelingwekkende bedragen aan reclame-inkomsten. Maar afgezien van de Bruce Lombardi-trofee en alle ‘opscheppingsrechten’ die daarbij horen… Wat zit er eigenlijk in voor de winnaars van de Super Bowl? En voor de verliezers?

(lees verder onder de afbeelding)

Gigantische reclame-inkomsten en consumentenuitgaven

Niet alleen het NFL-kampioenschap stond op het spel voor de spelers van de Chiefs en de Eagles, want elk lid van het winnende Super Bowl-team krijgt uiteindelijk maar liefst 157.000 dollar (146.000 euro) als ‘bonus’. Dit is een verhoging van 7.000 dollar ten opzichte van de prijs van vorig jaar en werd zo vastgelegd in de collectieve arbeidsovereenkomst van de NFL. Zoals je zou verwachten, is er niet zo'n grote bonus voor de verliezers, maar het is niet bepaald ‘peanuts’. De spelers van de Eagles krijgen nog steeds 82.000 dollar (76.000 euro).

Het hele evenement an sich gaat natuurlijk gepaard met astronomische bedragen. Met een wereldwijd miljoenenpubliek levert het een verbazingwekkende hoeveelheid reclame-inkomsten op. We spreken hier van meer dan 500 miljoen dollar (466 miljoen euro). Een gemiddelde reclamespot van ongeveer 30 seconden kost maar liefst ongeveer 6,5 miljoen dollar (dus iets meer dan 6 miljoen euro). Amerikanen geven ook enorme bedragen uit in de aanloop naar de wedstrijd: de consumentenuitgaven voor het evenement van dit jaar worden geraamd op ongeveer 16 miljard dollar, waarbij fans in het hele land voedsel, drank, teamartikelen en versieringen inslaan.

(Bron: Wales Online)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties