Welke fortuinen verdienen de grootverdieners van de populairste Amerikaanse sporten? Sport
Welke fortuinen verdienen de grootverdieners van de populairste Amerikaanse sporten?
Sport

Welke fortuinen verdienen de grootverdieners van de populairste Amerikaanse sporten?

Als we denken aan dik verdienende sporters in Europa, dan komen we natuurlijk eerst en vooral uit bij het voetbal. Denk maar aan Lionel Messi, Kylian Mbappé, Erling Haaland, enzovoort. Maar aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten, heb je natuurlijk ook atleten die net iets meer verdienen dan jullie en wij. De meest populaire sporten daar zijn onder andere American football, basket, ijshockey, baseball en autosport.

Maar wat is nu precies het verschil tussen die Amerikanen hun loonbriefje en dat van pakweg Messi of Mbappé? Je moet weten dat ‘de vlo’ bij PSG een jaarloon van ongeveer 35 miljoen euro binnenrijft, plus eventuele sponsordeals.

Hieronder een (financieel) overzicht van zijn Amerikaanse ‘tegenhangers’:

Patrick Mahomes - NFL: 42 miljoen euro per jaar

Nadat Tom Brady met pensioen ging, zijn alle ogen in de NFL gericht op Patrick Mahomes, die dit jaar de Super Bowl op zijn conto mocht bijschrijven.

Nikola Jokic - NBA: 30 miljoen euro per jaar

Nikola Jokic is misschien wel de beste basketspeler op deze planeet. Hij won de MVP van de afgelopen twee NBA-seizoenen en de speler van de Denver Nuggets zal waarschijnlijk nummer drie weldra in de lucht steken.

Shohei Ohtani – MLB: 28 miljoen euro per jaar

De Japanner Shohei Ohtani, die geen woord Engels spreekt, is dé ster van het baseball. Zowel als pitcher en als hitter verbaast hij wekelijks Jan en alle Amerikanen.

Kyle Busch – NASCAR: 16 miljoen euro per jaar

Omdat Jimmie Johnson de NASCAR achter zich liet voor de IndyCar, zijn alle ogen nu gericht op Kyle Busch, die al twee kampioenschappen op zijn naam heeft staan.

Connor McDavid – NHL: 11,8 miljoen euro per jaar

De Canadese ijshockyspeler Conor McDavid wordt ook wel eens ‘McJesus’ genoemd. Moeten we nog meer zeggen? Hij is de Messi van het ijshockey!

(Bron: Manners - Intropic: BSR Agency)

6 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties