Wellicht einde carrière voor MMA-kampioen na vreselijke beenbreuk (video) Sport
Wellicht einde carrière voor MMA-kampioen na vreselijke beenbreuk (video)
Sport

Wellicht einde carrière voor MMA-kampioen na vreselijke beenbreuk (video)

Ons medeleven gaat uit naar Anderson Silva. De Braziliaanse MMA-vechter liep zaterdagavond een enorm pijnlijke beenbreuk op tijdens een kampioenenmatch tegen Chris Weidman. Sommigen hebben het zelfs over “de zwaarste kwetsuur in de geschiedenis van de UFC”.
Eén van de beste MMA-vechters ooit heeft waarschijnlijk zijn allerlaatste trap uitgedeeld in zijn carrière. Zaterdagavond stonden titelverdediger Chris Weidman en Anderson Silva tegenover elkaar in de Grand Garden Arena in Las Vegas tijdens het kampioenenbal van het Ultimate Fighting. Alles liep vlotjes totdat laatstgenoemde een kick uitdeelt en verdediger Weidman zijn been optilt en zijn knie naar binnen draait. Mooi uitgevoerde verdediging, maar net iets té goed voor het been van Silva. Dat bezwijkt onder de impact en breekt genadeloos, waarop Silva tegen de mat gaat en het uitschreeuwt van de pijn.

UFC-voorzitter Dana White keek met lede ogen toe en omschreef het drama achteraf als “de zwaarste kwetsuur in de geschiedenis van de UFC”. Diezelfde voorzitter riep Silva eerder uit als “de beste MMA-vechter ooit”. Terechte titel, want met 16 opeenvolgende overwinningen en 10 titelverdedigingen is de 38-jarige Braziliaan de langst regerende UFC-kampioen. Maar precies omdat hij al niet meer de jongste is, vreest men dat de bewuste horrorkick wel eens de allerlaatste uit zijn carrière zou kunnen zijn. Niet bepaald de fijnste manier om te stoppen, dus laat ons hopen op het beste… (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties